Dan zemlje in Dan v rabljenih oblačilih

Tudi letos prostovoljci Šolskega centra Velenje sodelujemo v vseslovenski akciji Dan v rabljenih oblačilih, v kateri je poudarek predvsem na ponovni uporabi ali predelavi starih oblačil. V naši dijaški trgovinici Modno podstrešje, kjer si lahko za prostovoljne prispevke ali pa celo brezplačno vsakdo poišče oblačilo zase, smo z različnimi zbiralnimi akcijami oblačil ter delavnicami recikliranja v tej dobrodelni zgodbi že nekaj let.

Letos bomo našo humanitarno dejavnost povezali z Zdravo šolo Šole za storitvene dejavnosti in s Šolo za strojništvo, geotehniko in okolje ter v okviru Dneva zemlje pripravili poseben dogodek.

V petek, 22. 4. 2022, bomo med 9.30 in 11.00 pred B stavbo Šolskega centra Velenje v okviru Dneva v rabljenih oblačilih in Dneva zemlje ter Dneva zavržene hrane pripravili kar nekaj aktivnosti, na katere ste toplo vabljeni prav vsi:

  • Dijaška trgovinica Modno podstrešje bo odprta za vsakogar.
  • Na ogled bodo različni reciklirani in ponovno uporabljeni izdelki, ki jih bodo iz odpadnih materialov oblikovali dijaki Šole za storitvene dejavnosti, presenetili pa vas bomo tudi z reciklirano kuharijo.
  • Ogledali si boste lahko razstavo študenta Luke Gortana Zdaj znam izmeriti neizmerljivo, kjer so v mozaik prepletene misli in življenjske modrosti stanovalcev Doma za varstvo odraslih, in razstavo v avli stavbe B, ki so jo pripravili dijaki Šole za strojništvo, geotehniko in okolje (1. OVT in 1. GT).
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed et nisi sit amet erat egestas vulputate eget vitae odio. Mauris consequat luctus tristique. Ut quis odio sed neque sollicitudin laoreet. Aliquam ligula nibh, commodo in condimentum suscipit, sagittis ac tortor. Sed arcu ex, luctus at maximus sed, cursus congue metus. Nunc semper tempus molestie. Donec tempus justo ante, at efficitur sem gravida pharetra. Vestibulum porta convallis faucibus. Vestibulum id auctor lectus.